2023 Yılının En İyi Uygulamaları


0

2023 Yılının En İyi Uygulamaları – Apple ve Google, her ikisi de bu yılın en iyi uygulamalarını ve oyunlarını açıkladılar. 2023’te Apple’ın iPhone Uygulaması yılın uygulaması olarak yürüyüş ve bisiklet arkadaşı AllTrails‘ı seçerken, eğitim uygulaması Imprint: Görsel Öğrenmeyi Google Play’in en iyi uygulaması olarak seçti. Ayrıca, Apple ve Google yılın oyunu konusunda anlaştılar ve her ikisi de Honkai: Star Rail‘i seçti.

Bu yıl sonu “en iyiler” listeleri, sadece yeni uygulamalar ve oyunlara ilgi çekme yolu değil, aynı zamanda uygulama pazarlarının durumunu ölçme, platformların kendilerinin kutlamak istediği şeyi ve yıl içinde tüketicilerin ilgisini çeken şeyi anlama şekli olarak da hizmet ediyor.

Ancak şaşırtıcı bir şekilde Apple, bu yıl mağazada yeni olan veya son zamanlarda piyasaya sürülen teknolojileri yenilikçi bir şekilde kullanan uygulamaları vurgulama trendine karşı geldi. Bunun yerine, iPhone uygulama yılının finalisti olarak, uzun süredir övgüyü hak eden iyi yapılmış ve iyi tasarlanmış mobil arkadaşlar olan dil öğrenme uygulaması Duolingo ve seyahat uygulaması Flighty‘nin yanı sıra kazanan AllTrails gibi uygulamaları içeriyordu.

Yine de, bu, daha önceki yıllarda olduğu gibi farklı bir seçim türüdür. 2022’de App Store’un kazananları arasında patlama yapan sosyal hit BeReal ve bir önceki yılın iyi karşılanan çocuk uygulaması Toca Life World bulunuyordu.

AppStore 2023 Yılının En İyi Uygulamaları

2023 Yılının En İyi Uygulamaları

Ayrıca, ne Apple ne de Google, inanılmaz bir başarı elde eden ChatGPT gibi bir yapay zeka uygulamasını yılın uygulaması olarak seçmedi, bu da çok ilginç çünkü ChatGPT, bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra 100 milyon kullanıcıya ulaşarak tarihteki en hızlı büyüyen tüketici uygulamalarından biri haline geldi. Bu rekor daha sonra Instagram Threads tarafından kırıldı, Threads sadece beş günde 100 milyon kullanıcıya ulaştı ve Ekim ayı itibarıyla hala 100 milyonun hemen altında aktif bir kullanıcı tabanına sahipti.

Bu seçimlerden herhangi biri, mobil uygulama başarı hikayesini temsil ederken, her iki uygulama mağazası platformu da bu yılın en büyük kazananlarını başkalarına baktı. Ayrıca, ChatGPT dışında, birçok başka yapay zeka uygulaması da milyonlarca gelir elde ediyor, bu yüzden AI kategorisini önlemek, Apple’ın bilinçli bir tercihi gibi görünüyor.

Diğer App Store kazananları arasında iPad Yılın Uygulaması Prêt-à-Makeup, Mac Yılın Uygulaması Photomator, Apple TV Yılın Uygulaması MUBI, Apple Watch Yılın Uygulaması SmartGym, iPhone Oyunu Yılın Oyunu Honkai: Star Rail, iPad Oyunu Yılın Oyunu Lost in Play, Mac Oyunu Yılın Oyunu Lies of P ve Apple Arcade Oyunu Yılın Oyunu Hello Kitty Island Adventure bulunuyor.

“Geliştiricilerin etrafımızdaki dünyayı yeniden tanımlayan inanılmaz uygulamalar ve oyunlar inşa etmeye nasıl devam ettiğini görmek ilham verici,” dedi Apple CEO’su Tim Cook, 2023 kazananları hakkında bir açıklamada. “Bu yılın kazananları, geliştiricilerin vizyonlarını hayata geçirme potansiyelinin sınırsız olduğunu temsil ediyor, olağanüstü yaratıcılık, istisnai kalite ve amaç odaklı görevlerle uygulamalar ve oyunlar oluşturuyorlar,” diye ekledi. (2023 Yılının En İyi Uygulamaları)

Apple, Meta ile App İzleme Şeffaflığı değişiklikleri Meta’nın reklam işini etkilediği için çıkan bir çatışma nedeniyle aralarındaki ilişkinin bozulduğu 2020’den bu yana yaşadığı bir çatışma yaşadığından, Kültürel Etki kazananları arasında da bir AI uygulaması adı belirtmedi, ancak çevrimiçi ve çevrimdışı kültür üzerinde AI’nin çok gerçek etkisi olduğu göz önüne alındığında ilginç bir durum. 2023 yılında AI, günlük teknolojiye kendini enjekte etti, sanat ve müzik yaratmak için kullanıldı ve işleri bozdu ve aynı zamanda yeni işler yarattı. Bunun yerine, Apple’ın kültürel kazananları arasında çocuk oyun uygulaması Pok Pok, erişilebilirlik uygulaması Proloquo, yiyecek atığı azaltıcı Too Good To Go, bulmaca uygulaması Unpacking ve gizli nesne oyunu Finding Hannah bulunuyordu.

Ancak, şirket AI konusunu tamamen atlayamadı, bu yüzden generatif AI’yi “Yılın Trendi” olarak adlandırarak teknolojiye bir gönderme yaptı ve bu trendi sergileyen generatif AI uygulamalarının bir koleksiyonunu bir araya getirdi. Bunları basın açıklamasında adlandırmadı, sadece App Store gruplarına işaret etti.

Google, bu yıl “en iyi” uygulamalarına farklı bir yaklaşım benimsedi ve Play Store’da akıllı telefon dışı uygulamaları bulmayı kolaylaştırmayı amaçlayan “çoklu cihaz” uygulamalarını vurguladı. En iyi çoklu cihaz uygulaması olarak Spotify’ı seçti – ilginç bir seçim çünkü Spotify’ın Google ile Play Store ücretlerini atlamasına izin veren özel bir anlaşması olduğu, Epic Games ile antitröst davası yoluyla ortaya çıkmıştı. En iyi çoklu cihaz oyunu ise sıra tabanlı strateji oyunu OUTERPLANE – Strateji Anime oldu.

Google ayrıca kullanıcıların favori uygulamalarını oylamasına izin veriyor ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ChatGPT bu kategoride Yılın Kullanıcı Seçimi Uygulaması olarak kazandı. Kullanıcıların Seçimi Yılın Oyunu Monopoly Go! oldu.

Şirket ayrıca vurgulamak istediği diğer uygulamaları ödüllendirmek için onlara bireysel övgüler vererek farklı bir yaklaşım benimsedi. Bu, Eğlence için En İyi Uygulama Bumble for Friends: Meet IRL, Kişisel Gelişim İçin En İyi Voidpet Garden: Mental Health, Her Gün Temel Artifact: Feed Your Curiosity, Gizli Hazine Bilinci: Mindfulness & Wellbeing, Yapay Zeka ile En İyi Karakter AI: AI-Powered Chat, Aileler İçin En İyi Paw Patrol Academy, İyi Amaçlı Uygulama AWorld in support of ActNow, Saatler İçin En İyi WhatsApp Messenger, Tabletler İçin En İyi Concepts: Sketch, Note, Draw, Chromebook’lar İçin En İyi FlipaClip: Create 2D Animation ve Google TV İçin En İyi Max: Stream HBO, TV, & Movies, Arabalar İçin En İyi Amazon Prime Video dahil olmak üzere özel övgüler verilmiş uygulamaları içeriyordu.

Apple gibi, Meta ile App Tracking Transparency değişiklikleri, Meta’nın reklam işini etkiledi ve iki teknoloji devi arasındaki ilişkiyi bozduğu için aralarındaki ilişki bozulmuş durumda, Google kazananlar listesinde Meta’nın WhatsApp’ını vurgulamaktan çekinmedi. Ayrıca Instagram’ın kurucuları tarafından geliştirilen Artifact adlı zeki AI destekli bir uygulamaya da bir gönderme yaptı. Ayrıca, genel bir kazanan olarak bir AI uygulamasını adlandırmadılar, ancak Kullanıcıların Seçimi yarışmasını ChatGPT kazandı ve AI kategorisi oluşturdu ve bu kategoride eski Google araştırmacıları tarafından geliştirilen Character AI uygulaması kazandı.

Ayrıca, uygulama kategorisinde kazanamayanlar için Onur Ödülleri de verdi, bu da Reelsy Reel Maker Video Düzenleyici, Imprint: Görsel Öğrenme (genel olarak kazandı ancak Kişisel Gelişim kategorisinde Onur Ödülü kazandı), ReciMe: Kolay ve Lezzetli Tarifler, Stippl: Keşfet, Planla ve Paylaş, ChatGPT (Kullanıcıların Seçimi kazandı ancak AI ile İyi İçerik kategorisinde Onur Ödülü kazandı), LEGO DUPLO DISNEY, AllTrails: Yürüyüş, Bisiklet ve Koşu (aynı zamanda Apple’ın Yılın iPhone uygulaması), Audible: Sesli Eğlence, Canva: Tasarım, Fotoğraf ve Video, Everand: E-kitaplar ve sesli kitaplar, Evernote – Not Düzenleyici, Wideo, Amazon Prime Video, Crunchyroll, Disney+, Tubi: Filmler ve Canlı TV, Beach Buggy Racing ve Spotify (En İyi çoklu cihaz uygulaması seçildi ancak Arabalar İçin En İyi Onur Ödülü kazandı.) gibi kazananlar arasında yer aldı.

En İyi Oyunlar arasında En İyi Çok Oyunculu Oyun Farlight 84, En İyi Oyun: MONOPOLY GO!, En İyi Bağımsız Oyun Vampire Survivors, En İyi Hikaye Honkai: Star Rail, En İyi Devam Eden Stumble Guys, İyi Oyunlar için En İyi Pokémon Sleep, Play Pass için En İyi Magic Rampage, Tabletler için En İyi Honkai: Star Rail, Chromebook’lar için En İyi Minecraft ve Google Play Oyunları için En İyi Arknights bulunuyor.

Teknoloji Haberleri >>


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Trendinus

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir